12 Nisan 2025 18:17

Ordu Üniversitesi ve Tez-Koop-İş arasında TİS imzalandı

Tez-Koop-İş Sendikası ile Ordu Üniversitesi arasında 306 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeyle işçilerin ücretleri, ikramiye ve sosyal haklarla birlikte 65 bin TL'yi aştı.

Ordu Üniversitesi ve Tez-Koop-İş arasında TİS imzalandı

Tez-Koop-İş logosu

Samsun - Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi ile Ordu Üniversitesi arasında 2025-2026 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. 306 işçiyi ilgilendiren sözleşmeyle işçilerin önemli kazanımlar elde ettiği bildirildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk-İş Giresun İl Başkanı ve Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, bu sürecin Türkiye’de bir ilke imza attığını belirtti. Bu kazanımın Kamu Çerçeve Protokolü için de yol gösterici olduğunu ifade eden Sayın, 16 birimde yapılan üye toplantılarıyla taleplerin toplandığını, ardından işçi temsilcileri meclisiyle birlikte masaya oturduklarını aktardı. Amaçlarının, yüzde 27’lik vergi diliminde kamu çerçeve protokolüyle alınan zamları eriten vergi sistemi karşısında işçilere rahat bir nefes aldırmak olduğunu vurguladı.

"Bu anlaşma işçilerin örgütlülüğünün ürünü"

Görüşmelerin Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Timur’un başkanlığında yapılan 4. oturumda tamamlandığını belirten Sayın, sözleşme kapsamında günlük yevmiyenin 1750 TL’ye çıkarıldığını, bunun üzerine yüzde 10 zam, KÇP zammı ve sosyal hakların eklendiğini ifade etti. Tüm bu kalemlerle birlikte aylık ücretlerin net 55 bin TL’ye, ikramiye ve ilave tediye ile birlikte 65 bin TL seviyesini geçtiğini açıkladı.

Tarık Sayın, elde edilen bu kazanımın sendikanın uzun süredir yürüttüğü mücadelelerin ürünü olduğunu belirterek, "Bu başarı kendiliğinden gelmedi. Ağır çalışma koşullarında emek veren, örgütlü mücadeleyi seçen işçi kardeşlerimizin büyük emeğiyle bu noktaya ulaştık. Ben de bu sendikanın başkanı olmaktan onur duyuyorum. Bu topraklarda emekten yana, özgürlüklerden, demokrasiden, eşitlik ve adaletten yana olan insanların ışığı, gelecek kuşakların yolunu aydınlatacaktır” dedi. (Evrensel)

Evrensel'i Takip Et